In de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes (HKE) kunt u tijdens openingsuren (zaterdagen 14.00-16.00 uur) onderstaande artikelen kopen.
Ook is toezending per post mogelijk. Wij berekenen dan wel verzendkosten.
Klik hier voor de complete prijslijst.

Voor verzending worden kosten in rekening gebracht volgens het geldende tarief.

Uw bestelling s.v.p. plaatsen via e-mail, klik daarvoor hier.

Bestellen
Om het bestellen te vergemakkelijken bestaat de mogelijkheid om te bestellen met behulp van een overmaking van het totale bedrag, inclusief verzendkosten, naar bankrekening (IBAN-nummer) NL31RABO0315911425  met opgave van de volgende gegevens:

•  Titel van boek of jaar en nummer van kwartaalblad (bijv. HKE 2012-3), ‘DVD’ of ‘Gemeentevlag Eemnes’.
•  Indien ook Register van ‘Eemnesser door de eeuwen heen’: ‘+ Register’
•  Verzendadres met postcode en plaats

Het is aan te raden om daarnaast een e-mail te sturen (zie boven) om te attenderen en om eventuele onduidelijkheden op te lossen.
Bij bestelling van meerdere exemplaren s.v.p. eerst een e-mail sturen met de bestelling.

Eemnesser Namenboek 

Dit nieuwe boek van de HKE onthult de geschiedenis achter veel van de namen die nu terug te vinden zijn op straatnaambordjes, huizen en landkaarten.
Het fraai uitgevoerde en geïllustreerde boek van 240 pagina’s kost slechts € 12,50.
Het boek is verkrijgbaar in de Oudheidkamer tijdens openingsuren. (Uitsluitend tegen contante betaling)
Liever thuisbezorgd? Dan wordt € 1,- extra berekend in het gebied Eemnes, Baarn, Laren en Blaricum-dorp. Voor bezorging buiten dit gebied worden de portokosten in rekening gebracht.
 
Om het boek te bestellen maakt u € 12,50 (plus evt. porto- of bezorgkosten) over op rekening: NL31RABO0315911425 t.n.v. Historische Kring Eemnes onder vermelding van ‘Namenboek’ en uw adres.

‘Vrijheid is het mooiste woord’, is de titel van het boek dat vrijdagmiddag 11 december is gepresenteerd in het Huis van Eemnes. Burgemeester Roland van Benthem overhandigde het eerste exemplaar aan Fie Blom en Wies de Bont.
Het boek is samengesteld door schrijver Gerard Beentjes en fotograaf Mark de Weger.
Dit prachtige boek van Eemnessers voor Eemnessers over 75 jaar Vrijheid bestaat uit 20 interviews, 9 gedichten. Bij de geïnterviewden en de dichters staat hun portretfoto.
Het boek ‘Vrijheid is het mooiste woord’ is te koop in de Oudheidkamer. Het kan ook besteld worden door overmaking van € 9,95 bankrekening NL31 RABO 0315 9114 25 t.n.v. Historische Kring Eemnes met vermelding van: ‘Boek Vrijheid’ en uw adres. Het boek wordt dan thuisbezorgd.

Boek ‘Het Dikke Torentje’ 
In 2011 verkocht de Hervormde Gemeente Eemnes (HKE) de overtollig geworden Pieterskerk van Eemnes-Binnen, in de volksmond ‘het Dikke Torentje’. Het ging over in particuliere handen, Het Dikke Torentje B.V., en iedereen was benieuwd wat ervan zou worden. Het is een multifunctioneel gebouw geworden voor bijeenkomsten en het werd daartoe verbouwd onder toezicht van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Die verbouwing is met zorg gebeurd met respect voor de geschiedenis en in 2015 afgerond.

Evert van Andel, actief lid van de Historische Kring Eemnes en diepgraver in bebouwingsgeschiedenis, werd door de eigenaar gevraagd of hij de geschiedenis van de kerk kon uitzoeken en beschrijven, met de bedoeling een boek erover uit te geven. Op zaterdag 13 mei 2017 werd het door de auteur in de Oudheidkamer gepresenteerd.
Het is een luchtig geschreven, kleurrijk vormgegeven en fraai geïllustreerd boek geworden met relatief korte en voor velen vlot leesbare hoofdstukken over de verschillende fasen in de geschiedenis van de kerk. Historische afbeeldingen worden in het verloop van het boek opgevolgd door recente foto’s. Het telt bijna 100 pagina’s op A4-formaat. Verschillende bijzondere details komen apart aan bod, terwijl ook de restauratie op zich met veel foto’s onder de aandacht komt.
Het boek is een uitgave van Het Dikke Torentje B.V., maar is alleen verkrijgbaar bij de HKE voor de actieprijs van €7,50 (excl. verzending). Eén exemplaar per persoon.

DVD “Eemnes 2013” (zolang de voorraad strekt)
‘Tijden veranderen’, dat weet iedereen. Nog duidelijker wordt dat als beelden worden vastgelegd voor het nageslacht. Het roept herinneringen op en laat soms grote veranderingen zien. En soms stel je vast dat sommige zaken weinig veranderen. Eemnes kan vergelijken, want nadat in 1959 Eemnes op film is vastgelegd, is dat in 2013 opnieuw gebeurd.

Op 20 mei 2014 was de première van ‘Eemnes 2013’, een documentaire waarin vastgelegd het leven in Eemnes door de ogen van zeven Eemnessers en hun familie. Het geeft een mooi beeld om nu van te genieten, te vergelijken met het verleden en wellicht in 2060 met verbazing op terug te kijken.
Vanaf 28 juli 2014 is in de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes te koop een DVD ‘Eemnes 2013’.

Prijs €5,- (excl. verzending) en de opbrengst is geheel voor de Historische Kring.

Gemeentevlag
De gemeentevlag van Eemnes is als huisvlag (100×150 cm) te koop in de Oudheidkamer voor €12,50 (alleen contant). De vlag is afgeleid van de defilévlag die op 6 september 1938 werd gebruikt tijdens de Nationale Jeugdhulde op de Dam in Amsterdam.  Bestellen en laten bezorgen kan ook, maar dan worden extra kosten in rekening gebracht: €1,00 (totaal €13,50) binnen Eemnes; buiten Eemnes exclusief verzendkosten.

Wie wil niet zo’n mooie vlag hebben om op te hangen bij feestelijke gelegenheden? 

Boek “Van ballenwinkeltjes tot Minnehof”
Sinds november 2012 verkoopt de HKE succesvol het boek “Van ballenwinkeltjes tot Minnehof”, geschreven door Henk van Hees. Het kwam uit ter gelegenheid van de opening van het winkelcentrum “De Minnehof” en het gaat over Eemnesser winkels en bedrijven vanaf 1890.

Het is een full-color uitgave met 137 pagina’s, een speciale uitgave van de Historische Kring Eemnes. Het staat vol met foto’s van middenstanders uit oude tijden maar ook de winkeliers van deze tijd komen er in voor. Het boek geeft veel informatie over middenstanders en hun ondernemingen; zo staan er diverse namenlijsten in en per straat wordt aangegeven waar winkels en bedrijven gevestigd waren. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de markt en het nieuwe winkelcentrum “De Minnehof”. Maar het is vooral een fotoboek over Eemnesser winkels en bedrijven, waarin oude en jonge Eemnessers veel zullen herkennen. Prijs €10,- (excl. verzending). 


Boek ‘Eemnessers door de eeuwen heen’
Het boek bevat genealogieën van Eemnesser families uit de afgelopen drie eeuwen. Uitgegeven in 2002; ruim 700 blz. en 320 foto’s. De prijs van het boek is €16,50 en een bijbehorend register is los verkrijgbaar voor €6,- (exclusief verzendkosten).


Boek ‘Van ‘t Klooster en Van Klooster door de eeuwen heen’
Uitgegeven in 2005 door samenwerking van de historische kringen te Eemnes, Hoogland en Soest. Het boek bevat beschrijvingen over leven en wonen van de families vanaf ca 1550, heel veel foto’s van familieportretten, boerderijen en andere illustraties en 16 blz. met stambomen van de families.  Totaal 160 blz. De prijs is €12,50. (exclusief verzendkosten).