Expositie Tweede Wereldoorlog in de Oudheidkamer

Startend in de maand mei waarin tal van herdenkingen en bevrijdings activiteiten plaats vinden zal dit jaar  in Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes een expositie te zien zijn met speciale aandacht voor de Lancaster- crash van 13 mei 1943 in Eemnes. Verder is er aandacht voor communicatie tijdens de WOII  en historische Eemnesser artikelen voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog.

Op de expositie zullen diverse artikelen te zien zijn om zo een goed beeld te krijgen hoe de vliegeniers eruit zagen en wat voor zend en ontvang apparatuur er in zo’n vliegtuig aanwezig was. Een zender en werkende ontvanger uit die tijd maakt deel van de expositie.

Communicatie in WOII was heel anders dan nu: geen mobieltjes, geen internet, zelfs geen TV. Maar wat dan wel? De expositie laat zien hoe het leger en burgers van informatie werden voorzien middels vele originele radio’s, zenders maar ook vlaggen en postduiven enz.

Uit het depot van de Historische Kring worden een 30 tal voorwerpen tentoongesteld die met Eemnes tijdens WOII te maken hebben zoals parachute met container van een wapen dropping , bom scherf, schilderij van onderduiker, persoons bewijzen, bon kaarten en poster en affiches met ver-orderingen.

De tentoonstelling is geopend van op zaterdagen van 14:00-16:00 uur in de maanden mei, juni , juli en augustus. 

Toegang is gratis maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Bezoek adres 
Historische Kring Eemnes
Raadhuislaan 2A, 3755 HC Eemnes,
info@historischekringeemnes.nl
telefoon 035 538 2375 (tijdens opening)