Historische Kring Eemnes bestaat 40 jaar in 2019

Op 26 februari 1979 werd de Historische Kring Eemnes opgericht in een bijeenkomst van geïnteresseerden. Dat vraagt natuurlijk om een viering. Het hele jaar 2019 zal in het teken staan van dit 40-jarig jubileum. De vlag kan uit en HKE pakt uit. Een jubileumcommissie heeft met het bestuur al een aantal zaken in gang gezet. Bij een verjaardag horen cadeautjes. De jarige trakteert, maar heeft ook een verlanglijstje.

De traktatie bestaat uit:
–  Huis aan huis bezorging van ons komende kwartaalblad medio december, gesponsord door bakkerij Tetteroo die komend jaar 70 jaar bestaat en ook trakteert.
–  Iedere Eemnesser die 40 jaar wordt in 2019, kan voor 40 eurodubbeltjes (dus voor €4,-) lid worden van HKE en krijgt daarvoor in 2019 het Kwartaalblad. Andere belangstellenden kunnen natuurlijk ook lid worden voor €14,- per jaar.
–  Verkoop van de gemeentevlag van Eemnes voor gereduceerde prijs. Deze is vanaf de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis op 7 januari a.s. te verkrijgen en daarna in de Oudheidkamer (Raadhuislaan 2A).

Het verlanglijstje ziet er als volgt uit:
De jubileumcommissie van de Historische Kring Eemnes ontvangt graag:
–  Verhalen over Eemnes in de afgelopen 40 jaar, vanaf de bouw van het Eerste Deelplan (Fazantenhof) Noordbuurt tot heden.
–  Foto’s over het leven in Eemnes.
–  Je mooiste foto van Eemnes, gemaakt in de afgelopen 40 jaar.
–  Foto’s van locaties in Eemnes in 2019. De mooiste foto’s komen in het jubileumboek over Eemnesser toponiemen (buurt-, erven-, plaats-, huis-, polder-, straat-, veld- en waternamen).

Onderstaand een afbeelding van de doeken zoals onthuld op 28 september. Zij bevatten de prijswinnaars in de drie verschillende categorieën. Omdat de jury alleen de beschikking had over de foto’s en een nummer is het twee keer voorgekomen dat een bepaalde fotograaf twee of zelfs drie keer (!) in de prijzen viel.
Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting