logo HKE vrijstaand png

(Geen) Open Monumentendag 2020

Helaas wordt het in Eemnes dit jaar een gesloten Monumentendag in plaats van Open Monumentendag.  De historische kerken, en het gemaal blijven dicht. De coronamaatregelen maken het toestaan van bezoekers te ingewikkeld. De veiligheid van onze vrijwilligers staat voorop.

Wel is de Oudheidkamer op de gebruikelijke tijd van 14.00 tot 16.00 geopend om de tentoonstelling over zes jubilerende verenigingen te bekijken. Hier kunt u ook met uw vragen terecht over Eemnes. Er zijn beperkingen v.w.b. het aantal bezoekers.

Volgend jaar hopen we u weer met open deuren te kunnen ontmoeten.

Wat natuurlijk het hele jaar door open is, blijft onze polder. Dit gebied met de talloze waaien is per slot ook een aardkundig monument en is op de fiets en te voet over de Zomerdijk zeker een bezoek waard.

Ga dan op zoek naar:

• De waaien nabij het Gooimeer: een aardkundig monument.
  • De restanten van een eendenkooi in de Noordpolder te Veld.
  • Het gedenkbord aan de Anna Louwenweg ter herinnering aan de bemanning van het geallieerde vliegtuig, dat hier op 20 februari 1944 brandend neerstortte.
  • Het watermonument ‘Het Mennegat’ met het informatiebord over de polder aan de Wakkerendijk ter hoogte van de oude haven.

Of geniet van de polder wandelend over het Nesserpad, het klompenpad dat begint bij de oude haven.