40 Jaar geleden, op 24 februari 1979, werd de basis gelegd voor de Historische Kring Eemnes.
Op initiatief van Jan Out meldden zich toen een aantal mensen die wel interesse hadden in de geschiedenis van Eemnes.

Tentoonstelling “Eemnes in Beeld – Van Noordijk tot Jubileum Fotowedstrijd”

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Historische Kring Eemnes (HKE) organiseert deze verschillende activiteiten in 2019. Daaronder was een fotowedstrijd met drie thema’s: “Omgeving”, “Leven in Eemnes” en “Mijn mooiste foto van de afgelopen 40 jaar”. De kring werd overladen met mooie foto’s van Eemnes. Deze worden allemaal in de nieuwe expositie in de Oudheidkamer tentoongesteld.

Een jury koos uit elke categorie de drie mooiste foto’s. De fotografen van deze foto’s verdienen natuurlijk een prijs, die tijdens de opening op 28 september a.s. worden uitgereikt. Alsof dit niet genoeg is, vraagt de HKE bezoekers ook hun mening over de foto’s. Bij voldoende deelname volgt er ook een publiekprijs.

De tentoonstelling bestaat uit drie delen die allemaal te maken hebben met de geschiedenis van Eemnes. Foto’s van Eemnes, schilderijen van Eemnes en een overzicht van activiteiten van de Historische Kring van Eemnes.

De schilder Noordijk legde in de afgelopen eeuw de mooiste beelden van Eemnes vast met zijn penseel. Wij kozen enkele van zijn schilderijen die hij op verschillende plaatsen maakte in Eemnes, onder meer rond de hoek van de Laarderweg en de Wakkerendijk. De foto’s erbij laten zien wat er in de loop der tijd op die plaatsen is veranderd.

De Historische Kring Eemnes is continue bezig met het onderzoeken, verzamelen, vastleggen en delen van de geschiedenis van Eemnes. In de vitrine ziet u een overzicht van de activiteiten en resultaten van de afgelopen 40 jaar.

Zoals altijd zijn de tentoonstellingen in de Oudheidkamer van de HKE (Raadhuislaan 2A) altijd gratis. Geopend op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Oproep voor films Feestweken

Heb je de optocht in de laatste Feestweek gefilmd? Of heb je nog opnames van voorgaande Feestweken? HKE wil graag een kopie hiervan bewaren. Aanleveren kan op een zaterdag of volgens afspraak via info@historischekringeemnes.nl of een telefoontje met Dick Scherpenzeel (06-1152 2750).

Sluit Menu