Expositie “Jubilerende verenigingen in Eemnes”
De Historische Kring Eemnes vierde het afgelopen jaar haar 40 jarig bestaan. Er zijn echter nog zes Eemnesser verenigingen die een jubileum te vieren hebben. Drie verenigingen deden dat al afgelopen jaar en de andere drie verenigingen doen het dit jaar. Het zijn verenigingen die stuk voor stuk veel betekend hebben en nog steeds betekenen voor Eemnes op terreinen als cultuur, natuur, religie, economie, zorg en recreatie. Hun jarenlange bestaan in het midden van de Eemnesser samenleving bevestigt dat keer op keer.

Voor de bezoeker betekent deze tentoonstelling wellicht een feest van herkenning, maar mogelijk ook een ontdekkingsreis door de samenleving van Eemnes en de rol van deze mooie verenigingen als bindende factor daarin.

De verenigingen zijn:
–  Comité Volkskerstzang Eemnes, opgericht herfst 1979