AGENDA 2019

Klik hier om naar de gepasseerde activiteiten uit 2019 te gaan.

Klik hier om naar de speciale jubileumpagina te gaan.

Donderdag 4 april

Algemene Ledenvergadering en Presentatie “Bakkerij Heek”
in De Hilt, Hasselaarlaan 1C, 3755 AV Eemnes.

19.30: Inloop

20.00: Aanvang Algemene Ledenvergadering

Zie voor relevante stukken (klik op): Agenda, Notulen ALV 2018 (concept), Jaarverslag 2018.

Alle stukken, inclusief de financiële, liggen ter inzage in de Oudheidkamer of kunnen worden opgevraagd bij de secretaris.

20.45 (ca.): Pauze

21.00: Fijtje Heek presenteert film “Bakkerij Heek”
Fijtje is de dochter van Arie Heek (1912-1981), die de laatste bakker was op Wakkerendijk 3. Op 17 september 1977 is Arie gestopt met de bakkerij nadat deze ongeveer driehonderd jaar in de familie was geweest. Zowel dochter Fijtje als haar broer Jaap zagen er geen brood in om het bedrijf voort te zetten.
Niet lang voor de sluiting van de bakkerij is er een filmpje gemaakt, dat een uniek beeld geeft van het reilen en zeilen van het bedrijf. De bakkerij en de winkel komen in beeld maar ook Arie Heek, zijn vrouw en Co van Hamersveld, de vaste medewerkster in die tijd. Fijtje zal deze film presenteren en uitleg geven over de achtergronden. De film is nooit eerder vertoond en geeft een bijzonder tijdsbeeld van bijna 50 jaar geleden.

22.00 (ca.): Afsluiting

Zaterdag 27 april: Koningsdag

HKE neemt weer deel met de volgende activiteiten:

9.00-9.10 Klokkenluiden door het Eemnesser Klokkenluidersgilde
Het Gilde zal de klokken van de Grote Kerk aan de Kerkstraat en het Dikke Torentje als vanouds vakkundig en vrolijk laten beieren. Het bewonderen van dit werk is de moeite waard.

9.00-13.00 Kraam op Wakkerendijk
In de kraam van de Historische Kring Eemnes worden interessante boeken, kwartaalboekjes, kaarten, CD’s en DVD’s over Eemnes verkocht met Koningsdagkorting. Er is ook een ruime sortering tweedehands historische boeken.
Attentie: Hier en in de Oudheidkamer zal ook de Eemnesser vlag te koop zijn (stokvlag van 1 bij 1,5 m) voor slechts €12,50.

Vanaf 11.30 Gerard Wortel in de Oudheidkamer
Gerard Wortel, nog net onze dorpsdichter en welbekend kleinkunstenaar, zal weer optreden in de Oudheidkamer. Hij gaat, al naar gelang hoe het valt, op eigen initiatief of op verzoek liedjes zingen onder begeleiding van zijn onafscheidelijke gitaar. Het einde van zijn repertoire is niet te peilen, zodat ook de eindtijd niet is vast te stellen.

10.00-15.30 Torenbeklimmen Grote Kerk
In de toren van de Grote of Nicolaaskerk kan voor slechts één euro via de torenwenteltrap met ontelbare treden naar het ‘hoogste’ punt van Eemnes worden geklommen. Bij mooi weer zijn de Domtoren in Utrecht en hoogbouw in Amsterdam te zien, evenals de noordrand van de Veluwe. En …. bij minder mooi weer is de tocht naar boven ook al een belevenis!
Tegelijk met het toren beklimmen organiseert het Feestcomité – het wordt een traditie – ‘abseilen’ langs de buitenkant van de toren. Daarvoor tijdig en apart inschrijven in het torenportaal. De toegang tot de toren is open vanaf de parkeerplaats van de kerk en vanuit de Kerkstraat over het oude kerkhof achter langs de kerk.

11.00-16.00 Expositie “40 Jaar Historische Kring Eemnes”
40 Jaar geleden, op 24 februari 1979, werd de basis gelegd voor de Historische Kring Eemnes. Op initiatief van Jan Out meldden zich toen een aantal mensen die wel interesse hadden in de geschiedenis van Eemnes. De nieuwe tentoonstelling laat zien wat die 40 jaar heeft opgeleverd. Klik hier voor alle informatie.

De Oudheidkamer, Raadhuislaan 2A Eemnes, is op Koningsdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Tevens iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Zaterdag 11 mei

Openstelling Gemaal Eemnes
, Korte Maatsweg 5,  tijdens Molen- en Gemalendag 2019 door Waterschap Vallei en Veluwe, m.m.w. van Historische Kring Eemnes.

Gepasseerde activiteiten in 2019

Maandag 7 januari

Start verkoop Gemeentevlag van Eemnes tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Eemnes, Zuidersingel 1, Eemnes, na 20.00 uur.  De vlag (100×150 cm) is te koop voor €12,50 (contant te betalen). Daarna zal hij op te koop zijn in de Oudheidkamer, Raadhuislaan 2A, op zaterdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Zaterdag 16 februari

Opening tentoonstelling “40 jaar Historische Kring Eemnes” in de Oudheidkamer, Raadhuislaan 2A, Eemnes. Geopend van 14.00 tot 16.00. De toegang is gratis.

Sluit Menu