Uit het laatste kwartaalblad

Jaargang 40 (2018), nr. 1

Het tijdschrift van de Historische Kring begint dit keer met het laatste deel van een interview met Joop en Fie Blom, geschreven door Bert Snel, over "Het boerenleven in Eemnes rond 1950". Het gaat over de vele werkzaamheden, die de boeren verrichtten in het voorjaar en de zomer. Een ander verhaal is de "Herinnering aan een truck in de woonkamer van Laarderweg 58". Jaap Groeneveld schreef dit naar aanleiding van de opmerkingen en aanvullingen op de filmbeelden, die op de Herfstavond van HKE vertoond werden over gebeurtenissen in 2002. Gelukkig kwam de bewoonster: mevrouw Schouten met de schrik vrij. Zowel kinderen, buurman als berger van de auto vertelden hun herinneringen aan deze gebeurtenis.

Opnieuw worden er weer afbeeldingen getoond en besproken van de merklappen (deel 5). En ook ditmaal weer het vervolg op "Bakkers in Eemnes door de eeuwen heen" door leden van de werkgroep Genealogie (Henk van Hees, Harry van der Voort en Wiebe van IJken). Zij bespreken de bakkers in de Kerkstraat.

Als laatste de bespreking van de "Verzameling foto's en bebouwing Eemnes" door Rom van der Schaaf. Hij laat zien, hoe deze database gebruikt kan worden bij onderzoek met een aantal voorbeelden.

Klik hier voor meer informatie over het laatste kwartaalblad.