AANNAMEBELEID

Op de eerste plaats wil de Historische Kring Eemnes volgens haar doelstellingen het behoud van herinneringen aan het verleden ondersteunen. De Oudheidkamer heeft echter een beperkte ruimte. Een theelepeltje met een Eemnesser insteek is gemakkelijker te bewaren dan een omvangrijk landbouwgereedschap. Van een wagen kan geen sprake zijn, voor een theelepeltje, een foto of een map documentatie is veelal plaats. Daartussen is een scala van zaken dat qua omvang en karakter vraagt om een aannamebeleid.

De Historische Kring Eemnes houdt daarom als richtlijn aan:
•  Het object moet specifiek zijn en illustratief zijn voor de beschrijving of de beleving van de geschiedenis van Eemnes.
•  Het object moet ruimte kunnen vinden in de Oudheidkamer.
•  Schenkingen in bruikleen worden niet aanvaard.
•  Objecten die beter op zijn plaats zijn bij andere historische instellingen (qua historisch belang of wegens het in goede staat kunnen bewaren), worden daar aangeboden.

Geïnteresseerden die materiaal zouden willen schenken aan de Oudheidkamer kunnen altijd contact opnemen via het secretariaat of op zaterdag binnenlopen tussen 14.00 en 16.00 uur (Raadhuislaan 2A, 3755HC Eemnes). Alle schenkingen worden traceerbaar geregistreerd.

DSC_0747 (Large)

Zo’n schaalmodel van een Eemnesser boerenwagen, bijvoorbeeld, is natuurlijk geen probleem.