Rabo Clubkas Campagne 2017

Soms maken we van die mooie dingen mee. De Historische Kring Eemnes werd dit jaar uitgenodigd door de Rabobank om mee te doen met de Rabo Clubkas Campagne. De Rabobank stelt jaarlijks een bepaald bedrag beschikbaar om te verdelen onder stichtingen en verenigingen. Daarvoor moet je dan wel een projectvoorstel indienen. Wij hadden al het plan opgevat om het boekje ‘Eemnes, waar ik woon’, dat in 2006 was geschreven door Jan Out en dat toen was uitgegeven als jubileumgeschenk door de Bibliotheek Eemnes, opnieuw uit te geven. Gedurende een paar jaren is het boekje verdeeld onder de schoolkinderen van groep 6 van de Eemnesser scholen. Maar ja, het geld ontbrak nog.

De leden van de Rabobank werden gevraagd om 5 stemmen te verdelen onder de projecten van hun voorkeur. Na de stemming bleek de HKE het hoogste aantal stemmen gekregen te hebben en daarmee het mooie bedrag van €953,69 te hebben binnengehaald. Nu kunnen we echt aan de slag met het maken van een geactualiseerde versie van het boekje. Het bestuur van de HKE wil ook graag op deze wijze haar dank en waardering uitspreken aan al die leden van de Rabobank die gestemd hebben op dit project.

Liesbeth Lemckert